Addo backpack safari!
Door: Rowena
Blijf op de hoogte en volg Rowena
20 April 2008 | Zuid-Afrika, Port Alfred
Zaterdag hebben we toch wel zo iets leuks meegemaakt!! Met z’n vijven besloten we een auto te huren om naar het Addo elephants park te gaan. Wat al erg stoer is aangezien ze hier links rijden en niemand dat gewend is. Eenmaal aangekomen bij het park, tenminste dat dachten wij, werd ons verteld dat het boven op de Zuurberg was. Dus wij met onze luxe huurauto de berg op. Nu moeten jullie weten dat het de afgelopen dagen erg heeft geregend hier in Zuid-Afrika. Het lijkt wel alsof we in het regenwoud zitten in plaats van aan de Sunshine coast. ;) De weg de berg op bestond uit kleine modderige zand paden die nauwelijks breed genoeg waren voor onze auto. Onderweg kwamen we nog een aantal borden tegen met: ‘Only 4x4 allowed, erop met daar onder een bord: ‘Addo park ignore 4x4’. Erg duidelijk dus :P. Gelukkig zat Sietske achter het stuur en ze wist ons zonder ongelukken langs diepe ravijnen te voeren haha om onder tussen ook nog te slagen voor haar slipcursus. Eenmaal boven stonden de olifanten al op ons te wachten. Wow wat zij die beesten groot zeg!! Ik moest wel even slikken toen ik op de olifant moest klimmen. Gelukkig ging ik samen met Renate dus konden we elkaar ondersteunen. :) Maar wat een ervaring, echt geweldig om op zo’n reusachtig beest te zitten. De olifanten waren erg lief en tijdens de rit werd ons van alles over de beesten verteld. Heb er ook nog iets van geleerd dus!;) We volgden onze safari door het bos en zagen ondertussen nog een aantal apen en papagaaien. Toen het tijd was om weer af te stijgen mochten we achter de olifanten aan lopen en met ze op de foto te gaan. Het is echt super om een olifant van zo dichtbij mee te maken, heb er zelfs een een kus gegeven!:) Echt een one life time experience! Tenslotte mochten we de olifanten voeren. Dit hield in dat we brokken in onze hand namen om het vervolgens bij de olifant in de slurf of zelfs in zijn mond te stoppen. Haha dit was echt leuk om te doen, wat ook wel op de foto’s te zien is!! Je staat gewoon tussen de slagtanden met je hand in de mond van een olifant. Ze hebben trouwens een hele zachte tong ;) Toen onze grote avontuur met deze gentel giants voorbij was, moesten we nog terug de berg af. Ondertussen waren de wegen, nou ja zo kun je ze eigenlijk niet noemen, nog veel moeilijker begaanbaar geworden. Na wat tips van de mannen daar besloten we de gok te wagen. Op een gegeven moment konden we alleen nog maar glijden, we hadden totaal geen grip meer. We hebben toen maar op onze blote voeten met een steen de banden een beetje geprobeerd schoon te maken. De reden dat we dit op blote voeten deden was omdat we een huur auto bij ons hadden en die moest natuurlijk wel een beetje redelijk weer afgeleverd worden. Toen we weer onder aan de berg waren moesten we nog even het park bellen om te zeggen dat we veilig waren aangekomen. Ze zullen wel gedacht hebben vijf van de meiden in een auto dat moeten we toch maar even checken!
Eenmaal back home kan ik alleen maar zeggen dat het een geweldige ervaring was!! Echt iets wat je moet doen!!:)
Liefs Roween!!!:D
Liefs Roween!!!:D
21 April 2008 - 06:58
Irene:
Hee roween!
NOu khoef vast niet te vragen hoe het met je gaat! aan die verhalen te horen echt super.. Wat een leuke dingen man!
En niet weer nynke zo bang maken he dat er een man in de kamer staat;)
Heel veel plezie rnog!
kussje -
01 Mei 2008 - 13:18
Tom-Erik:
Haha die weg naar die backsafari's toe is echt hilarisch idd. Ik heb hem bereden toen het 40 graden was, dus toen was het iets gemakkelijker. Echt een geweldige belevenis op zo'n olifant rijden.
Wanneer ga je eigenlijk weer terug? Ik ga terug op mijn verjaardag 29 juni. Geniet van je verblijf....
Kus!