Drukteee en een relax weekendje!!
Door: Rowena
Blijf op de hoogte en volg Rowena
12 Mei 2008 | Zuid-Afrika, Port Alfred
En alweer een week voorbij! De tijd gaat hier zo super snel.. Gister zat ik een beetje door mijn agenda te bladeren en toen besefte ik dat ik hier gewoon alweer een maand zit!! Echt de tijd vliegt, en dat is ook alleen positief natuurlijk..
De afgelopen week hebben we veel tijd aan ons project besteed, wat erg prettig was. Het voorbereidende werk is eindelijk klaar en het echte werk kan beginnen.
Maandag zijn we gestart met het serieuze werk. Wij vol goede moed in de EISS bus richting Kenton on Sea. Aangekomen bij Jenny, een van de coördinators van de organisatie Vukahanya waarvoor wij werken, moesten we eerst 1 uur koffiedrinken, daar is hier echt niet onderuit te komen. Vervolgens kwamen we erachter dat Zelda, de coördinator die alle netwerken regelt, ziek was en dus niet zou komen. Gelukkig hadden we de -incomplete, uiteraard - namenlijst van de eerste pre-school al ontvangen en konden we in principe beginnen met het invoeren van de basisgegevens van de kinderen. Bleek dat daar op het kantoor maar 1 langzame pc beschikbaar uit het jaar 0, heel fijn. Er was gezegd dat er ruimte was voor 5 personen om te werken. Nou, mooi niet dus. We maar weer vervoer terug geregeld en hebben we maar op de campus gewerkt. Zonde, want al die tijd kunnen we goed gebruiken.
Dinsdag zijn we echt naar de pre-school gegaan en was het de bedoeling dat we met vrijwilligers van de kliniek de kinderen zouden wegen en meten. Komen we daar, geen vrijwilligers te bekennen. Werd ons gezegd, moet je even daar en daar een weegschaal halen en dan heb je hier een meetlint (echt zo’n bouwvakkers meetlint alla papa:P) en dan moeten jullie het zelf maar even doen! Nou, sta je dan met je goeie gedrag. Er werd dus een enorm beroep gedaan op ons improvisatietalent. Of course zijn we daar erg goed in en hebben we een heel systeem opgezet en alle kindjes gemeten, gewogen, foto's van gemaakt en alle gegevens weer ingevoerd in de computer etc. Vervoer terug was natuurlijk niet te regelen en dus moesten we drie en een half uur wachten. Maar jaaa haha altijd blijven lachen he!:D
Woensdag was het de bedoeling dat we alle kinderen naar de kliniek zouden brengen en daar verder medisch laten checken om zo de health situatie van de kinderen vast te leggen. Door een slechte communicatie bleek dit niet mogelijk en konden we maar tien van de zestig kinderen checken. Hierdoor konden de geplande homevisits op donderdag niet doorgaan, en moesten we onze vrije vrijdag opofferen. Dus vrijdag hebben we hard gewerkt om de andere zestig kinderen in het bestand te krijgen. De bijkomende problemen zorgen er echt voor dat je bekaf bent naar zown dag. Veel kinderen hebben geen health cards of ze zijn gewoon kwijt, er ontbraken 20 kinderen waarvan niemand weet waar ze zijn, waar ze wonen en of ze uberhaud nog leven. Het is echt ongelofelijk tegen hoeveel dingen we aanlopen en hoe primitief we moeten werken, zelfs hier in Zuid-Afrika. Maar we leveren belangrijk werk en de aandacht die de kinderen ontvangen van ons doordat we er alleen al zijn is erg goed voor ze.
De komende weken gaan we nog 2 scholen in Marselle, township in Kenton on Sea, afwerken, en dan is het tijd om met het rapport te beginnen. Het officiële plan van de organisatie was dat wij 6 scholen in 6 weken zouden doen, maar school verwacht dat wij een researchrapport inleveren. Als we willen dat dit een nuttig rapport wordt moeten we hier echt de drie laatste weken veel tijd aan besteden. We hebben hier zelf jammer genoeg niets over te zeggen, toch is ook een rapport natuurlijk van belang. Op deze manier kunnen de onderzoeksgegevens die wij verzameld hebben doorgegeven, aangevuld en gebruikt worden. We hebben dus al met al veel werk te doen naast de mapping van drie pre-schools inclusief de gegevensverwerking ervan, het maken van een database en het doen van huisbezoeken. Ik doe het allemaal met plezier, dit is natuurlijk waarvoor ik hier ben!!!
Verder hebben we deze week elke avond wel ergens een braai of een feestje gehad, wat natuurlijk heel erg gezellig is :D. ’s Avonds lekker bij een vuurtje zitten werkt ontspannend en dat heb ik ook wel nodig. Je ziet en maakt zoveel mee gedurende de dag dat je het echt van je af moet kunnen zetten, anders raak je te betrokken bij het leven van al die kinderen.
En dan is het alweer weekend natuurlijk!!! :) Dit weekend hebben we een heel lekker relaxed weekend gehad. Niks geen gevlieg naar andere delen van Zuid-Afrika maar lekker genieten van Port Alfred. Zaterdag zijn we met 7 meiden naar een Spa geweest, waar we onszelf lekker hebben laten verwennen. Allereerst wachtte een sauna op ons, vervolgens kregen we een rug, nek en schouder massage en toen een aroma bad! Echt heerlijk.. Het werkte lekker ontspannend, en ik was dan ook wel heel erg loom toen we buiten in zonnetje bij zaten te komen. Wat een zwaar leven hebben we toch ook he… :P Die middag hebben we bootschappen gedaan en lekker genoten van de zon in onze achtertuin. ’s Avonds hebben we gezellig thuis gekookt en een vuurtje gemaakt… Ik werd alleen zo moe dat ik besloot even te gaan liggen, nou dat heb ik geweten! Haha lag om acht uur op bed en werd om 8 uur de volgende ochtend weer wakker.. Had het dus echt even nodig, heel gek!;)
Zondag middag stond er een horse safari op het programma. Dus wij met zijn allen in de taxi, die overigens weer heerlijk op tijd was, naar het paardrijden toe. Damn die beesten zijn toch wel erg hoog hoor… Haha maar toen ik er eenmaal op zat voelde het gelijk goed, en mijn paard was ook erg lief! Tijdens de rit heb ik me echt dood gelachen om Renate en haar paard, die deed echt werkelijk alles tegenovergesteld dan Renate wou. De rit was erg mooi en we hebben een aantal dieren gespot. Helaas geen giraffes en neushoorns dit keer… Echt een hele toffe ervaring om door de natuur te rijden op je paardje en te genieten van de zon die ondergaat. Aan het eind van de rit gingen we nog een stuk over een verlaten strand. Echt geweldig om in galop langs de zee te gaan. Ondertussen verloor ik alleen wel mijn beugel en mijn cap hing half op mijn hoofd, maar goed het was echt kei mooi!:P
En dan is het nu alweer maandag, weer een nieuwe week te gaan!! Ik moet wel zeggen dat ik een beetje moeite heb met zitten, haha je krijgt wel echt een zere kont van dat gehobbeld.
We zouden vanmorgen vroeg beginnen met het invoeren van de gegevens van de kinderen van de tweede preschool, alleen helaas is er nog niets gestuurd en is het dus maar weer afwachten. Ik ben nog steeds niet 100 procent gewend aan die Afrikaans mentaliteit maar het begint al te komen.. :)
Vanavond begint de duikcursus die ik ga volgen dus ben heeel benieuwd!!
Dit was het wel weer dacht ik zo!! Owjaaa, vind jullie reacties echt super leuk!! Echt mooi om te lezen!:D:D
Doeidoei,
1 Grand Street
PO Box 2821
6170 Port Alfred
South Africa
Vanavond begint de duikcursus die ik ga volgen dus ben heeel benieuwd!!
Doeidoei,
6170 Port Alfred
South Africa
13 Mei 2008 - 20:11
Papa:
he rowena met deze leuke verhalen leef ik helemaal met je mee.ik had je wel op dat paard willen zien zitten.haha veel plezier meid. xxx en een dikke knuffel pap.