Ik ben er!! - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Rowena Nust - WaarBenJij.nu Ik ben er!! - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Rowena Nust - WaarBenJij.nu

Ik ben er!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Rowena

13 April 2008 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Heeeeey Allemaal!!:D
Hier even een berichtje van mij vanuit Port Alfred!! Jaaaa we zijn er eindelijk! De reis was erg lang, en slecht geregeld! In Amsterdam liepen we al 2,5 uur vertraging op waardoor we de rest van de vluchten niet meer konden halen.. Dus wij met 18 mensen rennen op het vliegveld in Londen van de ene poort naar de ander. Iedereen zei daar iets anders, wat ons dus echt niet hielp! Het vliegtuig stond er gewoon nog maar we konden er niet meer in omdat het te druk was bij de controle!:S Na veel geregel en stress hebben we de vluchten gelukkig om kunnen zetten. Iedereen werd op andere vluchten gezet en vloog op verschillende tijdstippen met verschillende vliegtuigmaatschappijen. De vlucht vanuit Londen naar Johannesburg was wel heeeel relaxed. We konden kiezen uit meer dan 20 film, series en muziekzenders! Haha dat hadden we wel even nodig..:) De vlucht duurde zown tien uur, maar heb helaas niet echt kunnen slapen. Dat is toch niet heel erg comfortabel in een vliegtuig stoel, hoewel we wel kussens en een deken kregen. Dat was dus dikke prima! Eenmaal aangekomen bleek mijn koffer er niet te zijn. Naar lang zoeken op alle bagage banden zijn Sanne en ik, wiens koffer er ook niet was, maar gaan vragen wat we moesten doen. Uiteindelijk werd ons verteld dat de koffers in Londen waren achtergebleven. Wij moesten natuurlijk net weer inchecken op de beruchte terminal 5, waar meer koffers niet op de goede vlucht terecht komen dan wel. Er werd ons beloofd dat de koffers de volgende dag naar de campus zouden worden gebracht. Dat dit niet zal gebeuren is vandaag wel gebleken, ik heb nog geen koffer gezien!! Zonet kwamen er nog twee meiden aan vanuit Johannesburg, naar een verblijf in een viersterren hotel betaald door British airways, en zij konden mij een aantal nummers geven. Het blijkt dat mijn koffer in Port Elisabeth staat, maar daar kan ik niet heen bellen want dat loket is natuurlijk dicht. Ik hoop dat mijn koffer morgen met de laatste groep studenten meekomt die morgen arriveert. Zal wel weer lang aan de telefoon moeten hangen, want versta er ook echt geen klap van wat de mensen zeggen. Haha komt door het accent! In Johannesburg hebben we een aantal uren rond gehangen, om nog maar weer even op mijn vlucht terug te komen. Haha we hebben zelfs rapper 'Fat Jo' gezien die niet eens met ons op de foto wou. Heb ook eigenlijk echt geeeen idee wie het is.. Maar 'Fat' is hij wel! ;) De vlucht vanuit Johannesburg was rond uit eng. Ik dacht echt dat we in zee gingen landen.. Het was een oud vliegtuigje, waarbij de vleugels kraakten als de stand werd veranderd! Eenmaal aangekomen werden we opgewacht door mensen van de Eiss. Onze koffers werden, heel anders dan wij hadden verwacht, op een kar geladen en zelf werden we in een klein busje gepropt. Voor het busje stond ook een touring car dus wij dachten al: 'wooww even lekken bijkomen in die stoelen met airco erbij'. Dat feest ging dus door.. Maar goed gister middag rond 17.45 waren we er dan eindelijk, na meer dan 30 uur reizen! Het is erg mooi.. Maar mijn eerste reactie was wel is dit nou Zuid Afrika?? Het lijkt wel een beetje op Spanje! We hebben met onze 'luxe bus' ongeveer twee uurtje gereden voordat we er waren! Wat erg leuk was, konden we gelijk de omgeving bekijken. Het eerste wat ik zag waren mega veel koeien en 1 aap. Had het eerder anders om verwacht eigenlijk.. Zit toch wel in Afrika?"?:D Haha er liep ook een giraf alleen toen keek ik natuurlijk heel toevallig net de andere kant op. Die heb ik dus even gemist, maar ga er vast nog wel veel zien! Gister na het eten (rijst, groente en vis) zijn we met zijn allen gelijk maar de kroeg ingedoken.. Heel gezellig natuurlijk, gezien iedereen moe was en de drankjes snel begonnen te werken!! Na 2 biertjes ben ik dan ook maar lekker naar mijn bedje vertrokken! We hebben een heel leuk appartement met keuken, bar en zelfs een tuin! Alleen overal zit tralies voor, heel apart. Vandaag zijn we naar het stadje gelopen om wat bootschappen en een simkaart te halen, verder hebben we het strand bekeken. Haha lopen is hier best zwaar met al die steile heuvels.. Maar altijd goed natuurlijk ;) Ons appartement is vlakbij de zee dus is echt ideaal. De zon was er jammer genoeg niet toen we op het strand waren, maar och we hebben toch nog tien weken te gaan. :) Aan het eind van de middag hebben we nog even lekker in ons tuintje gelegen. Jaaaa dat kunnen jullie natuurlijk nog niet in Nederland he.. ;p
Ik heb vanmiddag een Afrikaanse simkaart gehaald dus heb een nieuw nummer: 0792302059.. Dus daar kunnen jullie me vanaf nu bereiken, mijn andere nummer doet het hier niet!
Nou dit was het weer voor vandaag. Morgen moeten we om 08.00 uur klaar staan voor het introductie programma, dus ben benieuwd!!!

Liefs Rowena

Owjaaa van 16.00 tot 18.00 is hier op zaterdag, dinsdag en donderdag een powercut. Dat betekend dus dat er geen stroom is, wat betekend geen internet, stroom enzo!

• 13 April 2008 - 19:34

Annelies:

Heey Liefie! Wat leuk om je eerste belevenissen te lezen :D En wat een hoop gebeurd al zeg... Hoop dat je snel je koffer terug krijgt! Ik hoop gauw op een vervolg hihi! Have fun! Liefs en -x- uit NL (waar de zon vandaag lekker ook scheen! ;))

• 13 April 2008 - 19:46

Veninga:

Hey Rowena. Leuk om iets van je avonturen te lezen. Geniet ervan daar!! Groet uit Groningen

• 13 April 2008 - 19:49

Eric:

hey hey leuk dat jullie veilig zijn aangekomen en geniet van het continent zo weten jullie meer over ons:P
    x en groetjes daar

• 13 April 2008 - 22:25

Ron:

Heeey hey, tja het is een mooi avontuur zo! Leuk om te lezen meid en heel erg veel plezier daar.

kus Ron

• 13 April 2008 - 23:09

Jeanette:

Heeej meissie!!
    Wat een reis man!! Hoorde het gister al van Mariëlle. Hopen dat je je koffer snel terug hebt! Maar jou kennende heb je al even van de gelegenheid gebruik gemaakt en heb je daar ff wat nieuwe kleertjes gekocht...of niet..haha! Ben blij dat je veilig aangekomen bent meid! Veel plezier en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal!!
    HVJ!!
    Kuss Jeanette

• 14 April 2008 - 07:13

Ria:

He Rowena!
    Wat leuk om allemaal te lezen. Vandaag begint het voor ons ook allemaal! Heel veel plezier daar! Is je koffer al aangekomen?? Hou je verhalen in de gaten!
    Succes vandaag met introductie!!
    Groetjes Ria

• 14 April 2008 - 09:11

Irene:

Haay Roween!

Heb je ons kaartje nog op tijd gekregen?:P
    Wat een lange reis zeg! echt klote dat et zo lang en mis ging! maar nu ben je er lekker en wordt vast super leuk! zo'n kroegje in de buurt is echt wat voor jou:> heeeeeeeel erg veel plezier en we houden contact!
    Kusjes Irene

• 14 April 2008 - 10:07

Ulrike:

Hee lieverd!

Goed te horen dat je veilig aangekomen bent :)
    Wel heel wat voor afgegaan hoor ik.. zooo wat een reis zeg!
    Hoop voor je dat je snel je eigen spulletjes weer bij je hebt meid!
    Veel plezier en ik lees wel weer hoe het met je gaat!

Dikke kus Ulrike

• 14 April 2008 - 15:23

Marjolein:

Hee Roween,,

Wat een reis! En nu heb je je koffers ook nog eens niet..
    Hoop dat het allemaal goed komt!

Succes en veel plezier!

Kusje

• 14 April 2008 - 17:08

Jelly:

Hee Nust!!

Mooi dat je er bent! Maar woow wat lang, 30 uur! Dan was je echt wel bekaf, stuk, dwarsdoor, kapot.. en wat eng zeg, dat ene vliegtuigreisje. Ben blij dat je toch veilig aan de grond bent gekomen! :)

Maar mooi klote dat je je koffer nog niet hebt.. Ik had t gister al gehoord haha zulke verhalen gaan snel door WW. Super lekker dat jullie vlakbij zee zitten mm heerlijk! Daar ben ik wel een beetje jaloers op hoor.. maar als we de weerberichten mogen geloven, dan kan het t weekend hier ook richting de 20 graden worden! Ook niet verkeerd natuurlijk!

Nou meis, geniet ervan daar en dat je maar super leuke dingen mag beleven! Hou ons op de hoogte!

Kus x x

• 17 April 2008 - 19:13

Isaias:

hey ROW!!
    wat een mooie foto. ik vind het echt heel erg mooi.
    maybe is het mijn verloren zoon wel :P:P!! naja veel plezier daarsow en de groeten.

groeten,

Muaythai...